MENU
Főoldal Programjaink Szeleshát borvacsora

Programjaink

Szeleshát borvacsora

A program már poros bástyának számít az ARAZ életében, mégsem tudunk megemlíteni két ugyanolyan borvacsorát. Tehetséges borászok, zseniális borok, mennyei fogások sorakoztak fel az elmúlt nyolc évben.

Minden egyes borvacsora mögött rengeteg munka és előkészület állt. Mind egytől egyig különleges volt. És ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a visszatérő vendégek száma, a sok-sok új vendég és a kiváló visszajelzések.

Vacsoráink jellegükből adódóan megismételhetetlenek, különlegesek, felejthetetlen élményt nyújtanak vendégeinknek és nekünk is. A jó hírünk az, hogy ez a program a jövőben is megtalálható lesz éttermünk kínálatában.


JEGYVÁSÁRLÁS


Szeleshát Borászat

A szelesháti „terroir” a korábban jól ismert és büszke szekszárdi borvidék közepén helyezkedik el, ami 25 km hosszan terül el a Duna nyugati oldalán, Budapesttől délre, 140-165 km távolságra. 

A birtok jelenlegi tulajdonosai 1998-ban fedezték fel a teljesen elhagyatott, de nagy potenciállal rendelkező területeket a szekszárdi borvidék déli részén, a Szeles-hát dűlőben. A 2001-ben kezdődő szőlőtelepítések 2019-ben fejeződtek be, így Szeleshát Birtok szőlőterülete 57 ha.

A birtok legnagyobb részén merlot, kékfrankos és cabernet franc szőlőfajtákat termesztenek. Boraikat a legkorszerűbb technológiával felszerelt új feldolgozó üzemükben készítik, tiszteletben tartva a hagyományokat, vörösboraikat lösz falba vájt pincéikben érlelik, kis tölgyfahordókban, legalább 6 hónapig. Céljuk, hogy egyensúlyban lévő, tartalmas, rájuk jellemző terroir borokat készítsenek.


Szeretettel várjuk:

2021. október 22-én (péntek)

19:00 órától


Menüsor:

Szeleshát Nemes Rizling 2020
Mangalicapofa, karfiolpüré, szőlőzselé

Szeleshát Syrah 2016
Lepényhal, paradicsomos káposzta

Szeleshát Pinot Noir 2015
Erdei gombakrém, vajastészta

Szeleshát K2 2016
Kacsacomb & kacsamell, paszternák, vöröskáposzta

Szeleshát Nomád 2015
Lassan sült marhaoldalas, krémburgonya, libamáj velouté

Szeleshát Bikavér 2017
Sült szilva, pácolt körte, vanília, fahéjas ropogós
Ár: 15.500 Ft/fő
A számla végösszegéhez 12% szervizdíjat számolunk fel.

Előfoglalási akció: amennyiben október 20-ig a részvételi díj kifizetésre kerül,
az ár 13.500 Ft+12% szervizdíj.

A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges!
A parkolás Nyár utcai mélygarázsunkban ingyenes.

Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100 
E-mail: araz@araz.hu