Araz Étterem

 

121A5826Barka Áron szakmai pályafutását a Kempinski Hotelben kezdte. Az ott eltöltött évek során nagy tapasztalatra tett szert a gourmet konyhában. Tudása gazdagítása, elmélyítése érdekében Németország egyik legszebb vidékén, a fekete-erdei Vier Jahreszeiten am Schluchsee 4**** (Négy Évszak) szállodában folytatta karrierje építését. Szakmai fejlődése érdekében úgy döntött, hogy két év után egy folyami hajón kamatoztatja tudását.  A Franciaországban, töltött második évében konyhafőnöknek nevezték ki az A-Rosa Lunán. Exkluzív események alkalmával több Michelin csillagos szakáccsal volt lehetősége együtt dolgozni. Újabb két év elteltével hat hajó konyhájának irányítását bízták rá - négy dunai, és két francia folyami hajóét.


Francia gasztronómiai kalandozás után hazatért és jelenleg is a Continental Hotel Budapest****Superior szálloda ARAZ Éttermének sikeres vezetésén dolgozik/munkálkodik, mint Chef de Cuisine.  Az étterem nyitása óta Kovács Ákos étteremvezetővel és Kovács Gáborral, a Magyar Sommelier Club elnökével szervez tematikus borduett vacsorákat, melyeknél tudományos alapokra helyezve válogatják össze a borokat, majd mellé pedig az ételeket magas minőségben készítik el. Ezen rendezvénysorozat felvirágoztatásának céljából jelentkezett Sommelier tanfolyamra és 2012-ben sikeres vizsgát tett.


Mindeközben 2011-ben belépett a francia gasztronómia több évszázados tradícióval rendelkező lovagrendjébe, a Chaine de Rotisseurs világszervezetébe. Lovaggá ütését követően számos nemzetközi és világszínvonalú versenyre hívták meg zsűriként. Magyarországot képviselve 2014-ben elutazott a Dél- Afrikában tartott világbajnokságra, ahol a kóstoló zsűriben értékelte a versenyzőket. 2015-ben a Chaine de Rotisseurs Magyarországon megrendezett Ifjúsági Szakácsversenyén már konyhai zsűriként vehetett részt.


Több ízben szervezett tanulóversenyeket a szakma feltörekvőinek támogatásáért. Részt vett a Metro Gasztroakadémia ’Sztárok és Séfek’ rendezvényén. 2015 májusában hónapok megfeszített munkája után megszerezte mestervizsgáját! A zöldebb jövő érdekében a Continental Hotel Budapest tetőteraszára levendula ültetvényt telepített, mellyel egy rég dédelgetett álma vált valóra. Nagy megtiszteltetés volt számára, hogy 2016-ban a hazai Sommelier bajnokság zsűrijébe is beválasztották.


1. Melyik országba utazna el szívesen?
Peruba és Japánba

2. Mi áll a bakancslistája elején?
a levendula leszüretelése a nyáron

3.Mi a kedvenc könyve?
Jamamoto Cunetomo / Hagakure

4. Milyen szuperhős lenne és miért?
Vasember, mert ő is ugyanolyan alkotóművész, mint én.