Araz Étterem

Chain

Barka Áron chef de cuisine-t és Kovács Ákos étteremigazgatót tagjai közé választotta az 1248-ban megalakított, a gasztrónómia színvonalának emelését célul kitűző világszervezet, a Chaine des Rotisseurs a XIII. Grand Chapitre nemzetközi találkozóján. Barka Áron Chef Rôtisseur rangot és Kovács Ákos Maître Restaurateur címet kapott.

A Chaine des Rotisseurs Világszervezetet hazai szervezete a Magyarországi Gasztronómiai Egyesület, amely 1990. januárja óta munkálkodik a hazai gasztronómia színvonalának emelésén, az étkezési kultúra hagyományainak és új tendenciáinak mind szélesebb körben történő megismertetésén.

Az egyesület tagjai a rendszeres, különböző helyszíneken történő összejöveteleik alkalmával a középkori pecsenyesütők hagyományait követve, a vendéglátás kiemelkedő szintjét, profi mestereinek munkáját, a magas színvonalú étkezési kultúrát, az alkalmanként megkomponált különleges menüsorokat, a fogásokhoz illő borokat élvezik és értékelik. A két új tag munkájával fémjelzett ARAZ Étteremben 2011. december 3-án kerül megrendezésre a társaság következő vacsorája.