Araz Étterem

 

Január 22-től elérhető Barka Áron Chef de Cuisine új szezonális ajánlata, melyet a hideg téli esték, a város halvány fényei és a tél megannyi csodája ihletett. Elengedhetetlen elemei: az ősidők óta ismert és használt, gyógyhatású cékla; az ugyancsak vitaminokban és folsavban gazdag sütőtök; a sokak által kedvelt édeskés, puha gesztenye, melynek illata a hideg téli estéket juttatja eszünkbe; a tél ízes fűszerei; az illatos töltött libacomb... A különleges fogásokhoz Kovács Ákos étteremvezető gondos figyelemmel válogatott borokat ajánl, amelyek kíséretében  életre kelnek a tél ízei.

 

téli

 

Áraink forintban értendők.

LEVESEK

Bárányraguleves Ilmici sajtos burgonyagombóccal

Ajánlott bor: Konyári Loliense 2016 (0.15l)

1590.-

1390.-

Sütőtökkrémleves pirított gesztenyével

Ajánlott bor: Budai Nyakas Chardonnay 2016 (0.15l)

1290.-

1090.-

ELŐÉTEL

Sült céklasaláta marhapofa rilettel és rukkolával

Ajánlott bor: Dúzsi Kékfrankos Rozé 2017 (0.15l)

2490.-

990.-

FŐÉTELEK

Libacomb gesztenyés savanyú káposztával töltve, sült édesburgonya pürével és fahéjas kelbimbóval

Ajánlott bor: Vylyan Montenuovo cuvée 2013 (0.15l)

3950.-

1990.-

Rib eye sütőtökpürével, kandírozott meggyel és sült céklával

Ajánlott bor:  Gál Titi Bikavér 2015 (0.15l)

5750.-

1490.-

Vörösboros feketeáfonyás vadpörkölt, szalonnás-hagymás dödöllével és dupla tejföllel

Ajánlott bor: Dúzsi Tamás Pentaton 2012 (0.15l)

4790.-

1690.-

DESSZERT

Gesztenyekrémmel töltött karamellizált körte, sütőtökös panna cottával és meggyraguval

Ajánlott bor:  Sauska Cuvée 13’ 2015 (0.15l)

1450.-

1790.-

A számla végösszegéhez 10% szervizdíjat számolunk fel.